ANHELS Natura

Memory de plantes de Catalunya

Propostes educatives

Recurs per l'educació ambiental

Propostes educatives

Recurs per l'educació en ciències naturalsEl Memory de plantes de Catalunya a part de ser un joc per exercitar la memòria, també ens pot ser molt útil com a recurs en el camp de l'educació ambiental i de les ciències naturals.


Amb aquesta eina es poden treballar diferents aspectes:Planta natural


Les fulles que utilitzem en el memory de plantes de Catalunya són naturals.


fulla educacio ambiental

L'època de recol·lecció és a la primavera i és per dos motius:

  • És quan la planta treu fulles tendres, fulles noves, en què no hi ha taques, fongs, etc. i per tant, estèticament estan en el seu millor moment.
  • És un moment en el què trobem fulles de totes les grandàries i podem triar les que encaixenEn general, totes les fulles del joc ❨fulles tendres❩ presenten el mateix aspecte que les madures però amb uns colors més pujats. En alguns casos, les fulles se solen fer més grans com és el cas del pollancre i la blada. Hem de dir que tenim una excepció i és la fulla de l'arítjol que sí que varia la fulla al madurar; en el bosc només la trobarem, en l'aspecte que tenen en el joc, a la primavera en els brots tendres. Al madurar es fan més grans, més dures, amb espines al marge i a vegades presenten taques d'un verd més clar.

aritjol educacio
aritjol educacio ambientalEn el cas del roure no s'especifica l'espècie ja que les espècies que tenim aquí s'hibriden molt, així que normalment presenten característiques de diferents espècies.


roure educacio ambiental